Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем : Част паднала върхy долният носач Alfa 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем : Част паднала върхy долният носач Alfa 156

Здравейте, днеска закъсах с колата и трябаше пътна помощ да ме извлече от пътя
    Както си карах чух шум желязо в желязо и съответно веднага спрях..
    Махнах гумата и какво се оказа прикачам снимки:

И немога да си обесня какво точно е станало, че тази част (не и знам името...) е паднала върху долният носач... и се вижда, от какво се е получило трииенето желязо в желязо...

Някой някакви идеи?
    Attached Files

Мисля, че висящият лагер на полуоската се е предал.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Мисля, че висящият лагер на полуоската се е предал.
      Там висящ лагер няма. Тампона на двигателя е припаднал и карето е опряло на носача. Отвреме на време е хубаво да се сменят разни неща, иначе се получава така. Нещо и носача ми се струва неестествено, но може да е от снимката.
      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 18:26.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Цял двигател е паднал върху носача......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от bombev Покажи съобщение

И немога да си обесня какво точно е станало, че тази част (не и знам името...) е паднала върху долният носач... и се вижда, от какво се е получило трииенето желязо в желязо...

Някой някакви идеи?
          Леле, колега, кой я сервизира тази кола?!
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Няма се плашиш....обади се на thecleaner (модераторчето ) за съдействие, и си ти.....на първо време един тампон, маншон за карето....е може и да излезе още нещо...
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Някой някакви идеи?
              Кажи поне откъде си да те насочим

Comment

Тампон на двигател е отишъл и се е подпряло карето на носача

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Цял двигател е паднал върху носача......
                  EXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown
                  147-105к.с-2008г. - Brown/147-105к.с-2009г. - Red
                  NEW-Cruze 1.8 16v 144к.с-2014г./BMW 120d 177к.с

Comment

Първоначално публикувано от tuning7350 Покажи съобщение
                    Това пък, що за пост е....респект към ферариста....добре....кажи му го на лично.....то не е паднал целият двигател върху носача, а поне половината....и по точно от страната на скоростната кутия....
                    п.п...ако той е оправил проблема е друга бира...щото не знам, а се изказвам виртуално...

Comment

Колеги прави сте, точно тампона на двигателя се предал.
                      Обаче проблема е малко кофти, майстора ми каза, че болтът който захваща тампона за купето (или там където трябва да се захване...), се е откъснал и е нужно да се направи заварка за да може да се сложи новият тампон иначе в момента няма как да се захване...

Comment

Колеги прави сте, точно тампона на двигателя се предал.
                        Обаче проблема е малко кофти, майстора ми каза, че болтът който захваща тампона за купето (или там където трябва да се захване...), се е откъснал и е нужно да се направи заварка за да може да се сложи новият тампон иначе в момента няма как да се захване...
                        Тампона се държи на 3 болта към купето. А ДВГ-то се държи с един болт към тампона. Най- вероятно се е скъсал болта който държи ДВГ към тампона .При това положение се сваля целия тампон от купето и око не може да се развие болта сменяш целия тампон .
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                          Това пък, що за пост е....респект към ферариста....добре....кажи му го на лично.....то не е паднал целият двигател върху носача, а поне половината....и по точно от страната на скоростната кутия....
                          п.п...ако той е оправил проблема е друга бира...щото не знам, а се изказвам виртуално...
                          Явно грешно си тълкувал емотикона!!! Просто се съгласявам, и потвърждавам поста му! Ако си нямаш друга работа си гледкаи виртуала!!!
                          EXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown
                          147-105к.с-2008г. - Brown/147-105к.с-2009г. - Red
                          NEW-Cruze 1.8 16v 144к.с-2014г./BMW 120d 177к.с

Comment

Първоначално публикувано от tuning7350 Покажи съобщение
                            Явно грешно си тълкувал емотикона!!! Просто се съгласявам, и потвърждавам поста му! Ако си нямаш друга работа си гледкаи виртуала!!!
                            А бе вие майните сте като хлебарките и в интернет налазихте...ти на старото не казвай къде да гледа, защото той когато е гледал ти си спал....

---------- Post added at 23:36 ---------- Previous post was at 23:34 ----------

п.п....той и ферариста, леко грешно се е изказал, ама айде....ако целият двигател се е крепил на един носач....майко мила......продължавай с респектите....

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              А бе вие майните сте като хлебарките и в интернет налазихте...ти на старото не казвай къде да гледа, защото той когато е гледал ти си спал....

---------- Post added at 23:36 ---------- Previous post was at 23:34 ----------

п.п....той и ферариста, леко грешно се е изказал, ама айде....ако целият двигател се е крепил на един носач....майко мила......продължавай с респектите....
                              Ми като няма интернет за майни , ще ползваме този за Столични
                              Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X